vrijdag 15 juli 2011

Vinaigrettes

Dressing top 5


De vijf lekkerste vinaigrettes en sauzen voor een snelle salade:

•Thousand island dressing: Pureer 1 hardgekookt ei, 1 sjalot, 1/4 rode paprika, 5 olijven, 2 takjes peterselie, 2 tl tomatenketchup, 100 ml mayonaise en 50 ml yoghurt in de blender of keukenmachine. Lekker bij groentesalades.

•Honing-mintdressing: Doe 2 el fijngehakte verse munt, 2 tl honing, 1 el balsamico azijn, 2 tl sinaasappelsap en 3 el olijfolie in een potje en schud alles goed. Lekker bij salades met fruit.

•Arabische dressing: Hak 2 lente-uitjes fijn en doe dit in een potje met 2 el fijngehakte verse koriander, 1 el azijn, 1 el citroensap, 1 tl komijn en 6 el olijfolie en schud alles goed. Lekker met tomaat en ontkiemde zaden als alfalfa, of bij een bonensalade met tomaat en maïskorrels.

•Blauwe-kaasdressing: Pureer 50 g Roquefort of Danish Blue, 3 el olijfolie, 100 ml zure room of biogarde yoghurt, 1/2 el (sherry)azijn en wat peper in de blender of keukenmachine. Deze dressing kun je variëren met een teentje knoflook uit de knijper. Lekker bij wat steviger slasoorten als krulandijvie en spinazie.

•Oriënt dressing: Vermaal 50 g geroosterde hazelnoten in de vijzel en doe hierbij 1 el azijn, 1 el lichte soyasaus of Tamari (reformwinkel), 1 1/2 el notenolie, 1 el zonnebloemolie en 1 tl fijngehakte rode peper (anders peper uit de molen). Goed doorkloppen met een vork. Lekker bij bijtgaar gekookte en afgekoelde broccoli met taugé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten