Ingrediënten
3 enkele kipfilets
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
3 kippenbouillontabletten
125 g boter
100 g bloem
250 g champignons in dunne plakjes
peterselie fijngesneden
3 bosuitjes fijngesneden.
Doe 2 liter water in een grote (soep)pan en leg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en de bouillontabletten. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur een half uur trekken. Laat de bouillon afkoelen en verwijder de kruidnagels . Haal de kipfilets uit de pan. En snijd het vlees in kleine stukjes. Verwarm de bouillon opnieuw. Smelt 100 gram boter in een (steel)pan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat. Smelt in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de champignons. Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe. Laat even doorwarmen en breng op smaak met zout en peper. Garneer met fijngesneden bosui. Lekker met rijst of in bladerdeegbakjes.
Ik heb nog ragout over, daar ga ik morgen kroketten van maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten