Ingrediënten voor 8 personen
2 dl espressokoffie
175 gram lange vingers
1 eetlepel suiker
150 gram mascarpone
1 eierdooier
250 gram slagroom
2 eetlepels marsala (of amaretto)
cacaopoeder
Bereiding
Schenk de helft van de espresso in een plat schaaltje. Doop de helft van de lange vingers met de niet-gesuikerde kant in de espresso en leg ze in een diepe schaal.
Klop de suiker, mascarpone en eidooier los. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het mascarponemengsel.
Verdeel de helft van het roommengsel over de lange vingers.
Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg ze op de roomlaag. Sprenkel de marsala erover en bestrijk met de rest van het roommengsel.
Bestrooi met cacaopoeder.
Zet de tiramisù eventueel tot circa 1 uur voor gebruik in de koelkast; serveer op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten