zondag 17 juli 2011

Hartig in een soepkom

Ingrediënten voor 4 personen


•vloeibare margarine
•gerookte kipfilet (500 gram), in stukjes gesneden
•250 gram champignons, schoongeveegd en in plaajes gesneden
•2 dunne preien, gewassen en in ringen gesned
•50 gram bloem
•2,5 dl kippenbouillon
•3 dl room
•2 ons diepvries doperwtjes
•een kop verse dragon, gehakt
•peper en zout
•1 teentje knoflook, geperst
•4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
•1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de vloeibare margarine in een braadpan en fruit hieriin de prei zacht. Voeg de champignons toe en bak even mee. oeg de bloem toe en roer tot het begint te borrelen. Dan de kippenbouillon erbij gieten en al roerend laten koken tot de saus begint te binden. Giet dan de room erdoor. Doe de gerookte kipflet erbij en roer op het laatst de erwtjes erdoor. Even laten pruttelen. Maak op smaak met peper, dragon en eventueel zout.

Schep het kipmengsel in 4 ingevette ovenvaste kommen en dek die af met het bladerdeeg en vouw het om de rand vast. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en prik hier en daar een gaatje in het deeg. Zet de kommen ongeveer 25 minuten in het midden van de oven totdat het deeg goudgeel is.



Serveertips

Lekker met een gemengde groene salade (fris?e, rucola, veldsla), omgeschud met een lichte dressing van balsamico

Geen opmerkingen:

Een reactie posten