vrijdag 29 juli 2011

sinaasappel met creme

Ingrediënten


3 handsinaasappels
2 dl melk
50 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
5 eierdooiers
200 ml slagroom



Sinaasappels uitpersen en de uitgeholde helften bewaren. In pan sinaasappelsap aan de kook brengen en laten inkoken tot ca. 1/2 dl. In pan met dikke bodem melk, suiker en vanillesuiker op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers in kom schuimig kloppen. Melk al roerend door eierdooiers mengen. Mengsel terug in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden.En de geweekte gelatineblaadjes toevoegen.Nog even goed door warmen tot gelantine opgelost is. Pan van vuur nemen. Sinaasappelsap door crème roeren en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe roeren. Slagroom stijfkloppen en luchtig door crème spatelen. Sinaasappelhelften vullen met crème en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten