zaterdag 30 oktober 2010

Geitenkaas met spek en zo

Ingrediënten: voor 4 personen


3 el pijnboompitten (zakje 65 g)
4 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 tl Franse mosterd (potje 250 ml)
2 el vloeibare honing
250 g pitloze rode druiven
1 zak rucola slamelange (150 g)
1 rode ui, in heel dunne ringen
1 pakje geitenkaas (chevres doux 45+, plakjes, 200 g)
4 plakjes ontbijtspek

Bereiden

1. Zet de ovengrill aan. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop met een garde een vinaigrette van 3 el olie, de azijn, mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui. Leg de geitenkaas omwikkeld met de spek op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat ca. 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden. 2. Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas met spek. Schenk er wat honing over en bestrooi met pijnboompitten.

1 opmerking:

  1. geitenkaas met spek is tegenwoordig zo'n beetje in elk restaurant wel te vinden en ook heel populair, maar ja het is dan ook wel erg lekker!

    leuke variant, gr. ixult

    BeantwoordenVerwijderen