dinsdag 5 oktober 2010

Crèmes à la banane

Een Frans dessert waarmee u uw gasten en vooral kinderen kunt verrassen. Maak het op tijd klaar een zet het minstens een uur in de koelkast, zodat u het koud en fris kunt serveren.Crèmes à la banane, au chocolat et au lait de coco, zo heet dit franse recept officieel.Het klaarmaken kost u ongeveer 20 minuten en daarna moet het gerecht nog een uur in de koelkast.






Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

4 bananen
50 g (melk) chocolade
50 gram poedersuiker
20 cl kokosmelk
20 cl crème fraîche

Bereiding:

1. Zet vier glazen coupes klaar

2. Schil de bananen en snijdt de bananen in  plakjes. Bestrooi de plakjes met de helft van de suiker.

3. Neem een koekenpan en doe daarin de plakjes banaan. Laat het geheel karamelliseren gedurende enkele minuten.

4. Verdeel de banaan over de vier schaaltjes.

5. Doe de rest van de suiker in een schaaltje met de kokosmelk en de crème fraîche en roer alles goed door elkaar. Verdeel het over de banaan.

6. Rasp de chocolade en garneer daarmee dit dessert.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten