zaterdag 16 oktober 2010

Choconougattaart

800 ml slagroom
200 gr pure chocolade
200 gr nougat
100 gr suiker
80 gr bloem
1 z bakpoeder
1 z vanillie suiker
3 eieren
1 th lepel boter
12 toffi caramels

Slagroom verwarmen en de chocolade en nougat hier in oplossen. Dit door en door koud laten worden in de koelkast. Oven voor verwarmen op 170 gr.
Eieren splitsen en eiwitten met een beetje koud water stijf slaan. Daarna eidooiers, bloem, suiker, bakpoeder er voorzicht door spatelen. Dit in een bakblik schenken, die bekleed is met bakpapier.
De bodem 20 minuten bakken. Wanneer deze is afgekoeld, overlangs doormidden snijden.
Het slagroomchocolade mengels stijf kloppen en hier mee de taart vullen. Hou nog wat over om de buitenkant van de taart te bedekken.
Nu kun je de taart versieren met chocola of hagelslag en toffi caramels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten