Ingrediënten vor 4 pers:
1 1/4 kg kruimige aardappels
25 g boter
12 (Catalaanse) braadworstjes
250 g cherrytomaten
150-200 ml melk
1 teentje knoflook, uitgeperst
150 g geraspte belegen kaas
400 g gesneden andijvie
Bereiden
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Tomaatjes wassen en in vieren snijden. (In magnetron) melk met knoflook verwarmen. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat. Pan op laag vuur zetten. Kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot nog 1-2 min. verwarmen. Stamppot over vier borden verdelen en worstjes erop leggen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten