Ingrediënten voor 4 personen:
2 courgettes
2 blikjes tonijnstukken in olijfolie (a 160 g)
45 g pesto rosso (duopak 2 x 90 g)
1 ui, gesnipperd
50 g paneermeel met kruiden (pakje 150 g)
1 ei
300 g risottorijst (zak 500 g)
1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en verwijder met een lepel de kern met zaden. Giet de olie af van de tonijn en vang op. Maak de tonijn fijn met een vork. Meng met de pesto, de ui, het paneermeel en het ei. Vul de courgettes met het tonijnmengsel, druk stevig aan. Bestrijk de bovenkant van de courgettes met een kwast met de tonijnolie. Vet een bakplaat in, leg de courgettes erop. Dek de courgettes af met aluminiumfolie en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de courgettes in 25 min. gaar, verwijder na 15 min. het aluminiumfolie. Bereid ondertussen de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep door de gare risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gevulde courgettes met de risotto.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten