donderdag 21 oktober 2010

quesadilla's

Ingrediënten:
Voor 4 personen



• 2 blikken kidneybonen
• 1 1/2 eetl. gerookte paprikapoeder
• 1 eetl. komijnpoeder
• 2 uien gesnipperd
• 2 teentjes knoflook
• 8 tortilla's
• koriander
• salsa saus
• geraspte belegen kaas
• peper/zout
• 2 eetl. zonnebloem olie


voor het serveren van de quesadilla's
• creme fraiche
 
 
Bereidingswijze.
Hak de uien en knoflook fijn. Fruit ze dan, samen met de komijnpoeder, in 1 eetl. zonnebloem olie.

Wanneer de uien glazig zijn, mogen de kidneybonen, gerookte paprikapoeder en een klein scheutje water erbij. Schep goed om en prak dan met een stamper.
 Schep goed om en prak dan met een stamper. Het hoeft geen gladde massa te worden. Breng op smaak met peper en zout.
Doe een flinke lepel van de bonen op de tortilla en smeer uit. Strooi er dan koriander en kaas over.
Maak af met de salsa saus en leg er een tortilla bovenop. Druk goed aan.
Verhit een koekenpan, doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de tortilla aan weerszijde bruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Snijd er dan kwarten van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten