zaterdag 2 oktober 2010

Bladerdeeghapje

Ingrediënten: Voor ongeveer 12 snacks




 6 blaadjes bladerdeeg
 125 gr champignons
 100 gr spinazie
 6 plakjes brie
 1 flinke paprikapoeder
 1 ei los geklopt
 grof zeezout
 peper/zout

Bereidingswijze
 Doe de champignons in de keukenmachine en maal ze fijn, ze mogen nog een klein beetje grof blijven.


 Doe ze daarna in een kom en vul de keukenmachine met spinazie, ik heb gekozen voor spinazie uit de vriezer en heb deze eerst laten ontdooien.

 Doe hier ook een uitje bij en een paar plakken brie. Je zou hier eventueel ook camembert voor kunnen gebruiken.

 Maal alles goed door elkaar in de keukenmachine en meng alles samen met de champignons.

 Breng vervolgens op smaak met wat zout , flink wat peper en wat rode paprika poeder. Meng alles weer goed door elkaar.

 Ik heb een plakje bladerdeeg iets groter gemaakt met de deegroller, zal kan je twee rolletjes met één plakje maken.

Leg hier wat vulling op, rol de bladerdeeg op en zorg dat hij goed dicht zit. Klop een eitje los en smeer dit op de bladerdeegreepjes

 Je kan het op het einde nog bestrooien met wat grof zeezout, dit geeft een mooie zout bite mee aan de snack.
 Zet de snacks voor ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten