Ingrediënten: voor 4 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
10 eetlepels olijfolie
500 g rundergehakt
1 blikje tomatenblokjes (netto 400 g)
1 blikje tomatenpuree
1 zakje béchamelsaus
2 1/2 dl melk
2 aubergines
1 eiwit
75 g geraspte Parmezaanse kaas
zout
1 theelepel kaneel
2 eieren
Oven voorverwarmen op 200 °C . Uien en knoflook pellen en snipperen. In pan 3 eetlepels olie verhitten en gehakt al omscheppend rul bakken. Ui en knoflook en kaneel toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Tomatenblokjes laten uitlekken en met tomatenpuree toevoegen aan gehakt. Saus ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen béchamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Aubergines wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie in gedeelten verhitten en aubergineplakken in gedeelten bruin bakken. Eiwit stijf kloppen en béchamelsaus en 1/3 deel van kaas erdoor spatelen. Ovenschaal invetten. Aubergines in lagen in ovenschaal leggen en bestrooien met zout. Eieren breken en door tomatensaus roeren. Op smaak brengen met zout. Saus over aubergines schenken en gladstrijken. Béchamelsaus erover verdelen en gladstrijken. Bestrooien met rest van kaas. In midden van oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin bakken. Serveren met gemengde groene sla met fetta.
De kaneel maakt deze Moussaka voor mij een beetje meer Grieks. Nu had ik laatst een recept met koekkruiden. Ga ik ook eens proberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten