dinsdag 30 november 2010

Winterse stampot.

Ingrediƫnten: voor 4 pers.


1 1/2 kg iets kruimige aardappelen, geschild
2 zakken boerenkool (a 300 g)
1 rookworst, echte Gelderse (350 g)
100 ml melk/creme fraiche
50 g boter
3 el honingmosterd
100 gr geraspte kaas




Snijd de aardappelen in 4 stukken en kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de melk en de boter in een steelpan, schenk het bij de aardappelen en de boerenkool en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout en de kaas. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de rookworst.(en spekjes, piccaly of augurkjes)
En om het een eigen twist te geven: stukjes tomaat, knoflook uit de pers maken deze stampot net iets anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten