vrijdag 12 november 2010

Stampot Boerenkool

1 ½ kl aardappelen

500 gr boerenkool
250 cc cream fraiche
Zout/peper
Mosterd
2 tomaten in kleine blokjes gesneden
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
100 gr geraspte kaas



Breng aardappelen en boerenkool in 1 pan aan de kook. Laat het ongeveer 20/30 minuten koken.
Stamp dit en voeg cream fraiche, zout/peper, mosterd, knoflook en de geraspte kaas toe en kijk of het smeuïg genoeg is. Voeg anders nog wat cream fraiche toe
Voeg als laatst de kleine blokjes tomaten toe. Warm dit alles goed door.
Lekker met spekjes, augurkjes, piccalilly en een rookworst.



Mijn man lust geen boerenkool maar dit vindt hij toch wel lekker. Zijn onze kinderen wel echte stampotkinderen.(grappig detail onze 2e is een negroïde kind en de derde een Chinees kind)
Bij het maandblad J/M vroegen ze om een lekkere stampot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten