donderdag 8 april 2010

Spinazie feta taart


ingrediënten
6 plakje(s) hartigetaartdeeg of bladerdeeg
1 pakje(s) bladspinazie
1 stuk(s) ui
2 teentje(s) knoflook
4 stuk(s) eieren
2 eetlepel(s) creme fraiche
50 gram geraspte oude kaas
2 eetlepel(s) pijnboompitten
150 gram cherrytomaatjes
150 gram feta kaas

bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de hartigetaartdeeg/bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Rooster de pijnboompitten even in de pan.

Snij de ui in kleine stukje en fruit deze samen met de knoflook in een pan. Voeg hierbij de spinazie en laat het even pruttelen.

Kluts de eieren met de creme fraiche en peper en zout naar smaak in een kom. Voeg eventueel een eetlepel pesto toe.

Roer dit mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta kaas toe. Goed roeren en op het vuur laten staan tot het gestold is.

Een springvorm invetten en bekleden met de hartigetaartdeeg/bladerdeeg. De inhoud van de pan in de springvorm gieten. Eventueel cherrytomaatjes (half doorgesneden) er bovenop leggen en zachtjes indrukken. Als laatste de geraspte kaas erover strooien en de randjes van het deeg omvouwen.

Ongeveer 3 kwartier in de oven. Je kunt de taart zowel warm als koud serveren.
Hartige taarten kun je ook gemakkelijk invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten