Ingrediënten:
750 gr varkenshaas
1 el bruine basterdsuiker
1 el citroensap
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl komijn
1 el koriander
1 tl kerrie
1 tl zout
± 30 satéprikkers
Voorbereiding:
Snij de varkenshaas in repen. Pureer de ui in een keukenmachine. Voeg knoflook en citroensap toe. Doe het uienmengsel in een grote schaal. Roer er gember, komijn, koriander, kerrie, zout, suiker en citroensap door. Roer het vlees erdoor en bewaar het 8 uur afgedekt in de koelkast, af en toe doormengen. Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade.
Bereiding:
Week de satéprikkers 30 minuten in water en rijg het vlees eraan.
Rooster onder een matig hete grill of op de barbecue gaar. Draai de stokjes regelmatig en besmeer ze een paar keer met de uienmarinade.
Zodra de tempratuur weer op loopt, zal dit recept op de bbq liggen. Ik haal vaak het bbq vlees bij de Maros. Echt goed maar soms mis ik de echte kruiden.En wil ik iets van mij zelf op de bbq.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten