zondag 1 december 2013

Vulling




■500 gr garnalen

■1 pak filodeeg

■1 pak mihoen
■250 gr champignons
■1 rode paprika
wit vis

Marinade
■1 klein bosje peterselie
■1 klein bosje koriander
■1 stuk saffraan
■2 theelepels zwarte peper
■2 theelepels gember
■2 theelepels paprikapoeder
■1 citroen
■kleine soepkom olijfolie
■1 ui
■snufje zout
■2 visbouillon
■een beetje sambal
■knoflook
■boter



Bastilla van Vis
Bereidingswijze







Gekookt water over de mihoen. 4 minuten laten weken. Olie saffraan, gember, peper, zout, vis bouillon, paprikapoeder, komijn, de gehakte koriander, peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje mengen. Roeren en 5 min zachtjes pruttelen en doe er een beetje water erbij. Visfilet in middel grote stukken en de garnalen bij de rest mengen. Champignons kan je bakken met gesnipperd ui,hierbij de geroosterde paprika’s in blokjes gesneden. De mihoen uitlaten lekken in een vergiet. Van tevoren alles uit laten lekken. Alles met elkaar mengen.



Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier. Boter smelten en 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen. Besmeren met boter en hierop het mengsel van mihoen, vis en champignons/paprika. Als laatste steeds een deeglaag over het midden leggen, het over de bastilla stoppen en bestrijken met boter. Zo doorgaan tot het deeg op is. Laatste laag goed bestrijken met boter. Doe er aluminiumfolie erop en doe die midden in de oven op 230 graden voor 20 min. Haal na 20 min de aluminiumfolie eraf en laat de bastilla in de oven mooi bruin/rood kleurtje krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten