Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!
Voor 4 personen:
1 kg kruimige aardappelen
750 gram winterpeen
500 gram uien
1 vleesbouillontablet
20 gram boter
125 ml crème fraîche
dunne saucijzen of pittige worstjes
20 gram boter
versgemalen peper
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Schil de winterpeen en snij deze in stukjes. Pel de uien en snij deze in stukjes.Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg voor plm.de helft van de hoeveelheid in de pan water toe en een vleesbouillontablet.
Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
Verhit ondertussen de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.
Bereidingswijze
Als de hutspot gaar is (plm. 20 minuten) deze afgieten. Laat de hutspot op laag vuur even nog stomen. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar of gebruik een gewone mixer (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot. Maak op smaak met versgemalen peper. Garneer met de rest van gebakken uien.
Serveertips
Bak de worstjes of geef er een gehaktbal bij.
Elke stampot is wordt lekkerde met crème fraîche. Bij de boerenkool nog geraspte kaas en mosterd toevoegen en bij zuurkool, fijn gesneden annanas en rozijntjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten